Kenta

Yosh!

Idag blir det iväg till en bar där vi ALLTID hamnar. Dom som jobbar där är så jäkla roliga så vi kan inte hålla oss borta :D
Hur som helst så äre en av killarna som heter "Kenta-san" (komiskt likt svenska dårå...) som ska sluta då han gifter sig och får snart barn med ny-frugan då :) Så jag och Henrik tänkte att vi skulle fixa en liten present som tack. Nått litet enkelt bara för sakens skull. Här vart resultatet:



Från början (som man ser ganska enkelt) var detta en t-shirt som det stod "I <3 SD". Vi la till lite bokstäver så det vart SweDen istället då :D Vi ska förbi och droppa denna ikväll då det är sista dan för han ida som sagt :)

Hade!

Mera mera

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera.. Ska försöka skriva kortare mer dagligare inlägg numera :)

Jordbävning. i onsdags förra veckan. 6.8 och centrum va ca 15 mil norr om där vi bor. Skaka på rätt bra asså :P Annars får vi väll en liten här och där ibland som knappt är värd att nämna.

English teacher session dårå.. Ska börja jobba deltid på en engelska skola här i närheten. Ska bli spännande :) När jag va där och prata detaljer om hur osv så fick de bli på japanska då rektorn inte pratar så bra engelska :P Lite komiskt att man startar en engelska skola och inte själv kan någon engelska :) Ska på "Yaku niku-Party" på fredag (kött man grillar på bordet man sitter vid samt dricker öl osv :D) för att träffa de andra lärarna och lära känna dom då.

Sen fyllde man år i förrgår då. Vi gick och åt midda på en sportsbar på 30'e våningen med utsikt över sendai :) Trevligt värre, vart väll en 13-14 personer :)
Fick även en låda med godis, ölkorv, kaviar, bröd och hjortronsylt hemifrån!! :D Tackar vi starkt för!! :D \o/

Saknar Sverige på så sätt. Men det kontras utav allt de bra som finns i Japan, så jag klarar mig än så länge :)

Hare!

Jao

Hmm.. Senaste veckan? Ska vi se...

Vart otroligt full för en ca 2 veckor sen, efter ett antal tequila shots me tobbe och robin... Så det har blivigt en lung tid utan nå supande (nån öl i helgen när vi va ute och åt mat men de är knappt värt att nämnas :P)..

Skolan är svår, varje dag så har vi som sagt 5-6 kanjin. Varje kanji har olika många läsningar beroende på vilket ord man ska bygga.. Svårt att förklara, men det resulterar i att vi får 5-6 nya tecken varje dag samt 15-20 nya ord varje dag.. Inga problem tills nästa dag väl kommer och man måste komma ihåg dagen innan också :) Men men, bara att kämpa på.. Man ser ju själv att man kan läsa mer och mer varje dag så det är nog bara en vanesak :)

Bra dag i skolan idag, vi hade lektion med Ito-sensei (top läraren typ..) Hon var en 5 min sen till klassen idag vilket är väldigt konstigt just för att hon är japan, då är man alltid itid och så enkelt är det. Men hon hade med sig 10 japanska studenter från universitet här i stan som studerar till lärare (tror jag). Så första delen av dagen gick till att prata med alla 10 och presentera sig, samt småprata lite om hobbys, vart man är ifrån etc etc. Att nämnas: alla i min klass är killar, studenterna som kom var bara tjejer :) Så även dom kineser som ligger och sover på lektionerna i vanliga fall vaknade till liv idag :) Efter rasten så placerades en tjej ut brevid varje student som fick sitta och hjälpa till med de uppgifter vi fick. Otroligt roligt och pedagogiskt, samt att så där mycket japanska har jag inte pratat i skolan sen jag började :)

Robin har ju skaffat flickvän, så jag ser inte så mycket av honom numera :) Grattis till de robin-san :)

Annars äre lungt, VARMT och fuktigt det är i detta land.. Fast dom säger ju allihopa att det är bara början, jag är glad över min AC i mitt rum.. Robin dock.. Har ju flickvännens ac att leva på, mohaha :D

Pappa Kalle vart 50 också, skulle sitta med och titta på festen genom webkamera men det sket sig ju... Satt och chattade på msn med alla deltagande fest gäster, otroligt trevlig :) Dock vart jag så trött så jag somna mitt i en skrivande mening :) 21:00 (sommartid) i sverige så är klockan 04.00 här :) Så man va lite trött :D

Men men, hade bra alla.. Måste bli bättre på att ta bilder, orkar bara inte längre :) Ska bli bättre på de..

//Dav3

Lov, fest, polis

Denna vecka har vi haft lov. Inte gjort mycket mer än att glassa runt på stan. Satt upp en lapp på "Sendai Internationell Center" där man skriver typ att man är utlänning och letar bekantskaper i Sendai. Så jag har träffat 2 st denna vecka som båda ville ha någon att prata lite Engelska med och båda var ganska intresserade över Sverige.

Sen har det väll blivigt lite festande på det. Jag och henke tog oss iväg i torsdags mot kokobunco (gatan med alla barer). Där träffa vi på Anders som var ute med en tjej från Irak. Trevlig tjej som hade studerat i Kanada i 2 år tror jag, så hennes englska va grym. Dock pratade hon inte någon japanska.

Dagen efter gick vi ut igen, då träffa vi en kille från bandet "Monkey Magik" (pop grupp från Kanada, rätt så bra: http://jp.youtube.com/watch?v=iq5voqXwJB0) Vi gick me honom och hans polare mot en lite mindre bar som hans polare ägde tror jag.. Hurs om helst, trevligt vart det.

Sen idag så hade vi midda hemma hos mig och robin. 3 svenskar och 8 japaner. Vi gjorde palt samt köttbullar och potatismos (så gott vi kunde) och japanerna lagade typisk japansk mat. Den japanska maten vart ju så mycket godare iaf så vi förlora den :) Mitsuhiko, en av dom som var här fyller år i veckan så hans kompisar hade med sig tårta och grejjer :) Så sitter vi där och pratar och hare kul så ringer det på dörren. Går och öppnar dörren och då står farbror blå där och säger godkväll. Så jag svarar glatt gokväll tillbaka, och då börjar han prata relativt svår japanska men jag förstår typ att han vill att vi ska va tysta. Sen kom japanerna som vi hade här och prata med honom istället :P Men jag och robin har ju bott i lägenheten i 3 månader nu, tysta som spöken så har vi lite middag (utan alkohol kan man väll lägga till) och då är polisen utanför dörren :) Men det slutade gott, han kolla på robin och fråga:
"-Kan du japanska?"
"-Ja lite"
"-Förstår du va Urusai (håll häft/va tyst) betyder?"
"-Ja, inga problem"
Så gick han :) Kul hur som helst.

Skola imorrn igen för första gången på en vecka, ska bli ganska skönt faktiskt. Hoppa på nästa del i Japanskan.
Hade bra alla

RSS 2.0