Senaste nytt

Senaste som har hant da..

14 April Jag och Robin blev tillfrågade om vi ville följa med ut en kväll på nått som heter "Hanami". Går typ ut på att sitta i en park med en massa "Sakura"-träd runt om och dricka öl och sake =) Vi träffade Henrik och Tony (går i samma skola fast en klass över oss) och begav oss till parken. Där träffade vi Anders, en kille som precis har avklarat sin japanskakurs och pluggar nu grafik här i Sendai (otroligt rolig och trevlig han också). Vart hur som helst hur trevligt som helst, har nog lite bilder på kameran som jag får tanka upp sen. Annars brukar Robin va duktig på att skriva mycket så han har säkert mycket mer om detta.

17 April Jag, Robin och Henrik gick ut och käkade Ramen medans Henrik inväntade samtal från sin japanska polare. Vi träffade honom och hans polare senare på en bar i närheten när vi hade käkat klart. Satt där och drack och hade de trevligt. Sedan var 1 utav dom 2 japanerna tvungen att dra men att han skulle tillbaka sen. Då gick vi över gatan och in på nästa ställe. Då fick vi förklarat att man betalar 1000yen (typ 50 kr) för att sitta och dricka allt man vill i 2 timmar! Kravet är dock att man hela tiden beställer in mat typ (också billigt). Tog inte lång tid innan han som försvann kom tillbaka tillsamans med en annan polare. Så vi satt där och drack så mycket vi kunde och snacka skit, otroligt skoj de va. Efter våra två timmar var slut så drog vi oss ut på stan. Där var det en inkastare till nå ställe som högg tag i en Japan i vårt "gäng". Dom stog och diskutera nått (det jag förstod utav de dom sa så handlade det om priset iaf). Efter en stund vänder han sig till oss och frågar "How much can you pay to sit and drink with gril?" Jag, Robin o Henrik tittar på varandra och undrar va detta kan va, men vi säger nått i liknelse med "We will just follow you guys". Så iväg gick vi, hiss upp till en party våning, sätter oss ner vid ett bord.. Då kommer det in tjejer och sätter sig brevid oss 1 och 1. Hela grejjen är då att man betalar för den här tjejen som ska sitta och prata med en samt servera en massa sprit så fort man vill ha. Kändes hur som helst ganska obekvämt men ändå roligt på ett sätt. Hade ganska trevligt med den tjej som satt och prata med mig hur som helst, hennes dåliga engelska samt min dåliga japanska vart nästan ett samtal =) Har många bilder på detta som jag lägger upp sen (glömde kabeln till kameran).

Så är de me de iaf. Det händer mycket här, otroligt svårt att få det i skriven text bara =) Men undrar ni nått så fråga på bara. Till nästa gång, ha de bra =)

Lägenhet, skola, Sendai osv.

Oj oj... Mycket som har hänt sen sist. Vi fick en lägenhet (glömde kabeln i lägenheten så bilder på den får ni senare). Fick direkt tillsamans med en lärare på skolan fixa en gas spis, lampor till lägenheten samt en varsin "Futon". Sängar har man inte i Japan utan man sover på en tunn maddrass på golvet tillsamans med en hård kudde. Hur som helst, kommer nog ta ett tag innan man lär sig sova på dom.

Första dagen i skolan idag, lite likt upprop med massa information samt presentattion framför dom äldre eleverna.. I vår klass finns det 1 svensk kille till (utöver robin och jag själv), 2 st från Tibet, 2 st från Taiwan och sen typ 12-14 st från Kina :) Kommer bli spännande de här hur som helst.. Träffade även 2 killar från sverige som går i klassen ovanför oss som vi gick och käka lunch med.. Trevliga killar båda två som hade många bra tips till oss. Jag och robin va igår och köpte lite el prylar som är bra att ha: Riskokare, vattenkokare, dammsugare samt ett kylskåp/frys.. Allt för 74000 yen (ca 4300 SEK) och då får vi stora kylen/frysen leveread hem också.. Fett nice :)

Men men, ska ta och fixa bilderna till nästa inlägg.. Kommentera eller skicka mail till mig, vet ju inte riktigt va folk där hemma vill veta ;)
Hade gött alla tills dess då!

Tokyo - del2

Efter senaste inlägget igår så gick vi och åt lite mat. Vi hamna på ett ställe som serverade typ snabb-japansk mat. De va otroligt gott iaf! Sen föreslog robin att vi skulle ta och vila lite efter maten. Sagt och gjort, vi gick till hotellet, ställde larmet på 18.00 (kl var 16.00 när vi var tillbaka). Jag vaknade runt 22.00, tände lampan så robin vakna. Det visade sig att han hade vaknat av larmet, stängt av det och somnat om :S Hur som helst, vi kom överens om att sova vidare.. Vakna igen vid 5, softade ett tag och gick sedan hit till internet cafet där vi sitter nu.. Va ju otroligt skönt att få sova ut, efter den flygturen med dålig sömn.
Hur som helst, har fått upp lite bilder på resdagboken och facebook (samma bilder på båda ställena)
Följ länkarna ute till höger så borde ni hitta dem...

Imorgon ska vi ta tåget till Sendai. Vi får se hur de går ;)


Tokyo!

Hallå alla glada! :)
Vart i Tokyo (efter 12 timmars flyg från Paris) sen kl 06:55 lokal tid (kl är nu 14:30). Jag och Robin har lyckats bokat ett rum på ett hotell i stadsdelen Ginza. Sjukt bra väder här i Japan så vinterjackan fick åka ner i packningen direkt :)
Helt tagen utav allt som finns här, det är bara så jävla ballt :) Sitter på ett litet Internetcafe i Ginza. Kosta 250yen för en halvtimme, blir typ 15:- och då ingår en tv med sjuka japanska program på.
Ska vidare, skriv kommentarer de e alltid kul att läsa dom :) Ska fixa lite bilder också, ska bara komma ihåg kabeln.. Hade!


Bloggen uppe då...

Har alltid sagt att det är bara jobbigt med alla som ska starta blogg till vänster och höger, därav har jag själv inte haft någon... Hur som helst, detta gör jag per "request" då det finns dom som vill veta hur jag har de där borta i Japan :)

På Fredag (4 april 06:40) går planet, är i Japan ca 16-17 timmar senare efter ett byte i Paris.. Titta in då så börjar bloggandet på riktigt :)

RSS 2.0